Stowarzyszenie Miłośników i Posiadaczy Motocykla Junak SFM
Strona internetowa fanów motocykla Junak SFM

Forum Index > Forum Junakowców > Problemy renowacyjne i ekploatacyjne oryginalnego Junaka SFM New Topic Post Reply
 gaźnik
 |  Printable Version
By: Anonymous: adrbru () on czwartek, grudzień 03 2009 @ 10:59 CET (Read 738 times)  
Anonymous: adrbru

Co jakis czas nabiera mnie ochota aby w końcu reaktywowac mojego junaka więc będę rzucał chasłami i licze na rzeczową pomoc. Gdzie, jak i za ile można zdobyć lub zregenerować gaźnik. Posiadam same zwłoki. Jedni twierdza że jeszcze powinien chodzić inni że nie ma szans itp.. chodzi

By: Karol Majsterkiewicz (offline) on czwartek, grudzień 03 2009 @ 12:54 CET  
Karol Majsterkiewicz

Przepustnica u Jarka w Tucholi. Sam wysyłam na dniach swój gaźnik (na razie nie ma mnie w domu).

Dysza we własnym zakresie - musisz pomierzyć wydatek - 140cm^3/min.

Pływak jest do kupienia. Musisz uważać z zaworkiem. Cały sezon męczyłem się ze składem mieszanki, raz za uboga, raz za bogata. Okazało się, że miałem zaworek od wsk, który przepuszczał. Aktualnie szukam komory z zaworkiem starego typu czyli po prostu kawałkiem metalu zakończonym stożkiem.

Pozdrawiam - Karol "Stary"
Forum Super Junakowiec
Super Junakowiec

Status: offline

Registered: 10/21/08

Profile Email   PM
By: Anonymous: skafander () on czwartek, grudzień 03 2009 @ 06:49 CET  
Anonymous: skafander

Nie trzeba niczego szukac. Wystarczy z tego zaworka od WSK wyrzucić kulkę i sprężynkę i w ich miejsce wcisnąc chociażby kawałek gwożdzia zaokraglony na końcu. Tak właśnie zrobiłem i jest o.k.

Pozdrawiam

Napisane przez: Karol Majsterkiewicz

Przepustnica u Jarka w Tucholi. Sam wysyłam na dniach swój gaźnik (na razie nie ma mnie w domu).

Dysza we własnym zakresie - musisz pomierzyć wydatek - 140cm^3/min.

Pływak jest do kupienia. Musisz uważać z zaworkiem. Cały sezon męczyłem się ze składem mieszanki, raz za uboga, raz za bogata. Okazało się, że miałem zaworek od wsk, który przepuszczał. Aktualnie szukam komory z zaworkiem starego typu czyli po prostu kawałkiem metalu zakończonym stożkiem.

By: Anonymous: adrbru () on piątek, grudzień 04 2009 @ 09:34 CET  
Anonymous: adrbru

okazało sie niestety że wystkie "zwłoki" moich gaźników pochodzą od gm26U3 a nie od U1. Czy jest między nimi istotna różnica(oczywiście z punktu widzenia pracy silnika)

By: Anonymous: kierko () on wtorek, luty 23 2010 @ 05:49 CET  
Anonymous: kierko

Cześć.

Oczywiście, że jest niewielka różnica pomiędzy gaźnikami GM26U1, a GM26U3,
ale z punktu widzenia pracy silnika nie ma różnicyWink

Przede wszystkim kadłub gardzieli musi być szczelny z korpusem gaźnika.
Przepustnica (35st) nie może mieć zbyt dużych luzów w gardzieli gaźnika.
Dysza główna o przepływie 140ml/min plus do tego inne regulacje i silnik musi miarowo pufaćWink

Pozdrawiam kierko

Content generated in: 0,32 seconds
New Topic Post Reply

All times are CEST. The time is now 04:29 .
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic W/ New Post Sticky Topic W/ New Post
Locked Topic W/ New Post Locked Topic W/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content